Menu

Zeshonderd jaar kerk(ont)wijding

Zeshonderjaar Kerk(ont)wijding, een wervelende muzikale en theatrale voorstelling over het oudste gebouw van Goes, de Grote of Maria Magdalenakerk!
 

Leuk dat je onze site bezoekt! En wij zoeken jou!

Lijkt het je leuk om op je eigen fiets eens door de Grote kerk te fietsen, of wil je graag op een andere manier als figurant mee doen in de voorstelling, of wil je vrijwilliger zijn en ons helpen bij andere praktische zaken?
Dan zijn we op zoek naar jou! Houd je ook van zingen en of dansen (en kun je dat ook) dan ben je helemaal geknipt voor een rol in de voorstelling.

MEEDOEN?
Wil je hieraan meedoen? Dat kan! 
We zoeken nog figuranten, ervaring is niet vereist.
Wel verwachten dat je een aantal avonden beschikbaar bent om te repeteren in de maand juni en dat je aan alle voorstellingen meedoet op de volgende avonden; Dinsdag 4 juli t/m Vrijdag 7 juli 2023

Aanmelden klik hier:

Zet in je email wat je wilt doen; bijvoorbeeld, ik wil figurant zijn. 
Zet ook in de mail of je kan en wil meezingen, of je eventueel kunt en wilt dansen of dat je liever als vrijwilliger andere hand en span diensten wilt verlenen. Tot gauw!  


Even over de aanleiding van deze voorstelling:
 
 
Juist in een tijd waarin wekelijks kerken worden gesloten en de discussie over herbestemming van kerkgebouwen in bijna elke gemeente van Nederland wordt gevoerd, laten we in deze voorstelling het kerkgebouw zelf aan het woord.
 
In de eerste week van juli 2023 is er een muziektheatervoorstelling in de kerk die gaat over de Grote of Maria Magdalenakerk 600 jaar kerk(ont)wijding en het daarbij behorende multifunctionele gebruik van dit bijzondere gebouw.

In deze voorstelling vertelt het kerkgebouw over zichzelf en over bekende en vooraanstaande Goesenaren maar ook over de tot nu toe anoniem gebleven inwoners van Goes die in de loop der eeuwen in het gebouw bijeen kwamen. In een meeslepend muzikaal verhaal komen de inwoners van de stad en de bewoners en gebruikers van het kerkgebouw aan het woord.


De voorstelling wordt gerealiseerd door de Stichting Maria Magdalena Cantorij en partnerorganisaties zoals de Muziekschool Zeeland. De teksten van het stuk worden geschreven door onder andere Broeder Dieleman en er gaat ook nieuwe muziek in première van de Goese stadscomponist Anne-Maartje Lemereis.
Aan de voorstelling werken vele verschillende disciplines mee waaronder musici, een orkest, (koor)zangers, acteurs, dj, dansers en figuranten.
De regie is in handen van de jonge en veelbelovende regisseur SasaHara, de muzikale leiding is in handen van Rutger Valentijn Mauritz

De voorstellingen zijn van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juli (twee voorstellingen per avond, een vroege voorstelling om 19.00 uur en een latere voorstelling om 21.00 uur).
Meer info en tickets: 

 

Klik hier


 
 

Is uw interesse gewekt?

Vraag nu informatie aan