Menu

De huiskamer van Goes

De huiskamer van Goes
De Grote Kerk heeft een belangrijke functie als beeldbepalend gebouw voor de Goese samenleving. Dit prachtige monument is geschikt en ingericht voor een scala van activiteiten. Zo wordt de wandelkerk onder meer gebruikt voor exposities, beurzen, culturele activiteiten en recepties. De koorkerk wordt gebruikt voor concerten, lezingen en kerkdiensten. De gehele kerk wordt gebruikt voor grotere evenementen.
De Stichting Grote of Maria Magdalenakerk Goes beheert en exploiteert de kerk, die multifunctioneel te huur is. Deze huuropbrengsten voorzien voor een deel in de dekking van de hoge kosten van (groot) onderhoud, restauratie en beheer. Daarnaast zijn aanvullende fondsen onmisbaar.

Openstelling 
Vanaf begin april tot en met oktober is de kerk opengesteld voor publiek. Kerkgidsen informeren de bezoekers, geven rondleidingen en houden toezicht. Het is de wens van het stichtingsbestuur en het stadsbestuur dat de kerk veelvuldig open kan zijn. Door een groeiend aantal vrijwilligers konden we de openingstijden uitbreiden en van dinsdag t/m zaterdagmiddag  van 13.00 uur tot 16.00 uur de deuren openen. In januari organiseerde Stichting Het Rode Ei de video-expositie Hemelsblauw! Een spraakmakend project om ook buiten het zomerseizoen de kerk als culturele vindplaats open te stellen. 

Kerkgidsen gezocht!
Een dankbaar stukje vrijwilligerswerk in het grootste monumentale gebouw in het hart van de stad. 
Wanneer u interesse heeft of iemand kent die er voor voelt, laat het dan weten via de beheerder op bestuurgrotekerkgoes@gmail.com of bel naar 06-55995699.

Uw vriendschap hebben wij hard nodig!
Uw steun hebben wij nodig omdat wij alleen samen dit prachtige gebouw, het middelpunt van de Goese samenleving, in stand kunnen houden. 
Wilt u ons hiermee helpen? Laat het ons weten op info@grotekerkgoes.nl.
Vrienden word je door een vrijwillige bijdrage van minimaal € 10,00, en u bepaalt zelf of u dat per maand, kwartaal of per jaar wilt doneren. Mogen wij rekenen op uw steun?

Direct doneren kan ook! Scan de QR code en bepaal zelf de hoogte van uw donatie!

Is uw interesse gewekt?

Vraag nu informatie aan