Menu

Maria Magdalena Cantorij

De Maria Magdalena Cantorij | Goes werd opgericht in 1976 door toenmalige cantor-organist Kees van Eersel.
De zangers, die van tijd tot tijd ook aangevuld worden met instrumentalisten treden sindsdien geregeld op tijdens concerten in Goes en op andere plaatsen in Zeeland en daarbuiten. Het koor werkt ook afwisselend mee aan Erediensten, Cantatediensten en Getijdendiensten zoals vespers en soms ook een Choral Evensong in de Grote of Maria Magdalenakerk. Het repertoire van het koor beslaat de hele geschiedenis van de kerkmuziek, van gregoriaans tot hedendaags, van eenstemmig tot dubbelkorig, van liedzetting tot motet, van chant tot cantate, van requiem tot oratorium. Per activiteit werken wij in verschillende bezettingen, soms is het koor uitgebreid met extra zangers en soms is het slechts een solistenensemble.

In het vaste repertoire zijn bekende componisten vertegenwoordigd, zoals Palestrina, Purcell, Tallis, Charpentier, Händel, Bach, Brahms, Mendelssohn, Stanford, Poulenc, Duruflé, Britten, Reger, Distler, Manneke en Pärt. Het vaste repertoire wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe stukken en opdrachtcomposities.De Maria Magdalena Cantorij werkt ook mee aan bijzondere regionale gebeurtenissen in bijvoorbeeld de Grote of Maria Magdalenakerk, zoals bij de herdenking en viering van 4 en 5 mei, de herdenking van de watersnood 1953, en andere bijeenkomsten die impact hebben voor de regio.

De cantorij staar onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz.
Meer informatie over repetities, meedoen een auditie of over de activiteiten klik op: https://mariamagdalenacantorij.nl/

Is uw interesse gewekt?

Vraag nu informatie aan